Recuperar la pell després de l’estiu

with No hi ha comentaris

Inevitablement l’estiu afecta la nostra pell: passem més hores sota el Sol, que és més intens, ens piquen els mosquits i altres insectes, ens surten taques i les arrugues s’intensifiquen.

Tenint en compte això i que, cada tardor, la nostra pell té un any més, cal fer tractaments per recuperar-la el màxim possible. Hi ha tractaments de caràcter més estètic -per reduir taques i arrugues- i n’hi ha que ajuden a prevenir un possible càncer cutani que, per l’efecte acumulatiu de les radiacions ultraviolades, podria aparèixer anys després.

Per tractar la pell, disposem de tres àcids molt diferents entre ells: el glicòlic, l’hialurònic i el retinoic.

Recuperar la pell després de l'estiu

Un dels elements que tenim a mà per a actuar decididament, tant pel dany estètic com el patològic, és el del peeling dermatològic. Se’n diu dermatològic perquè cal fer aquest peeling sota control especialitzat ja que, si no, es corre el risc de tenir efectes per sota del mínim o del màxim desitjat, com per exemple, cremades.

La millor època per sotmetre’s a un peeling és l’hivern.

La millor època per sotmetre’s a un peeling és l’hivern. Consisteix en l’aplicació d’un àcid a la pell, habitualment el glicòlic, a elevades concentracions que, degudament controlat, eliminarà en bona part taques i arrugues. Després ve l’aplicació de cremes formulades d’acord amb la resposta que el pacient manifesti. Aquest tractament, caldrà revisar-lo abans que torni a  haver-hi Sol intens.

L’àcid hialurònic, en les seves dues densitats serà beneficial, ja sigui en mini-punxades i a tota la cara, per revitalitzar-la de manera visible, o bé fent servir l’àcid més dens, per reomplir els solcs i les arrugues.

Les cremes d’àcid retinoic seran de molta utilitat, però amb una quantitat suficient de l’àcid esmentat, per tal que siguin efectives. La quantitat d’àcid –concentració efectiva- serà determinada pel metge, formulant una crema ad hoc pel pacient, diferent dels cosmètics de lliure venda, que no poden contenir certes concentracions d’àcid, pel risc de produïr efectes secundaris.

Per acabar, cal dir que aquests tractaments per a la pell estan indicats tant per a dones (a la cara i al dors de les mans) com per a homes (a la cara, al dors de les mans i a zones com la calba) que, normalment, són les més deteriorades pel Sol.